Stroomschema maken in word

Start met uw stroomschema

Om de toepassing stroomschema maken in word uit te voeren opent u eerst Microsoft word. In de takenbalk bovenin vind u de knop “invoegen”, klik deze open. Vervolgens kijkt u in de groep “Illustraties” en klikt op de knop “smartArt”. Er word nu een nieuw scherm geopend. Kik hierin op “Hiërarchie” en kies vervolgens voor “Organigram”.

stroomschema word

Een vlak toevoegen aan uw toepassing stroomschema maken in word.

Wanneer u meerdere vlakken wilt in uw stroomschema maken in word, klik dan op uw stroomschema in het vlak dat zich het dichts bevind bij het de plek waar u uw nieuw vlak wilt toevoegen, u ziet bovenin uw scherm een nieuw tablet openen, klik hierin op “ontwerpen”. Vervolgens zoekt u de groep “tekst maken”, klik hierin op “vorm toevoegen”, nu krijgt u een lijst met mogelijkheden, klik de gewenste optie aan. U kunt deze optie zoveel herhalen als u wenst.

Een vlak verwijderen.

om een vlak te verwijderen uit uw stroomschema klikt u op de rand van het vlak dat u wens te verwijderen en drukt u op “delete”.

Een vlak verplaatsen.

Wenst u een vlak in uw stroomschema op een andere plek te hebben? Klik dan op de rand van het gewenste vlak en versleep dit naar de plek waar u uw vlak wilt hebben.

De vorm van een vlak veranderen.

Een stroomschema bestaat uit verschillende vormen, om de vorm van een vlak te veranderen klikt u op het gewenste vlak en vervolgens op uw rechte muisknop. Klik hierin op “vorm wijzigen”. Kies vervolgens de gewenste vorm voor uw vlak.

Voeg tekst toe aan

Om de gewenste tekst in uw stroomschema maken in word te krijgen klikt u in het vlak op “[tekst]” en typt u vervolgens het woord of tekst dat u wilt.

Verander de kleur van uw stroomschema.

Om de kleur van uw toepassing stroomschema maken in word te veranderen heeft u twee opties.

1) Klik op uw stroomschema. Bovenin uw scherm ziet u een nieuw tablet verschijnen “hulpmiddelen voor SMartArt”. Kies hierin voor “ontwerpen”. In de groep “SmartArt-stijlen” kunt u de kleur, omlijning en het dieptezicht van uw stroomschema aanpassen.

2) Klik in uw stroomschema op het vlak dat u van kleur wenst te veranderen. Bovenin uw scherm ziet u een nieuw tablet verschijnen “hulpmiddelen voor SMartArt”. Kies hierin voor “opmaak”. In de groep “vormstijlen” kunt u de kleur, omlijning en het dieptezicht van het vlak aanpassen. In de groep “stijlen voor WordArt” kunt u de kleur, omlijning en het dieptezicht van uw tekst aanpassen.

In onze onderneming gebruiken we flowcharts voor heel wat verschillende zaken – maar vooral om mensen hun positie in processen toe te lichten. Dit gebruiken we dan in persoonlijke beoordelingen en in feedback voor mensen hun reflectieverslagen tijdens hun stage, bijvoorbeeld. Kortom: een boeiende tool!