Stroomschema voorbeeld

Stroomschema voorbeeld

Hieronder vind u een stroomschema voorbeeld gemaakt door Thomas de Praet.

Wat is een stroomschema?

Een stroomschema is een schematische voorstelling van een proces. Het kan u helpen makkelijker een antwoord op iets te vinden.

stroomschema voorbeeld

Stroomschema voorbeeld.

Een stroomschema heeft altijd een begin punt of titel:   Start ondervraging stroomschema. Vervolgens is een stroomschema opgedeeld in verschillende blokken waarin meestal een vraag wordt gesteld: Wat vindt u van dit stroomschema voorbeeld? Het volgende wat u zult tegenkomen zijn pijltjes, meestal met meerkeuze antwoorden op de vraag hierboven:
->goed
->kan beter
->slecht
->geen mening

Dan komt u weer uit op een vraag wat te maken heeft met het antwoord dat u heeft gekozen:

Stel dat u heeft gekozen voor de term “kan beter”, dan zal er in het volgende blok waarschijnlijk staan: Wat denkt u dat er zou moeten veranderd worden aan dit stroomschema? Vervolgens zullen er weer enkele pijltjes met tekst staan:->wenst u zelf een nieuw stroomschema voorbeeld te maken?
->laat u het stroomschema voorbeeld zoals het is?

Uiteindelijk kom je uit op het laatste blok van u stroomschema, afhankelijk van uw antwoord:Maak een nieuw stroomschema.

Hierboven staat een stroomschema voorbeeld. Zo ziet u dat een stroomschema u kan helpen met het vinden van een antwoord op een vraag. Je kan stroomschema’s maken over alles wat u maar kan bedenken zoals: hoe je iets moet maken, welke stuk van een puzzel waar hoort, …