Met welke programma’s kan je het makkelijkst een stroomschema maken op je computer?

Er zijn verschillende manieren om een stroomschema te maken op je computer. Je kunt het zelf maken in Word of met Paint, maar er zijn ook mensen die wat anders gebruiken.

Stroomschema maken met Lucidchart

Als je regelmatig diverse soorten processen uit moet tekenen voor je onderneming dan kan er eens gekeken worden naar het gebruik van Lucidchart. Je hebt dan een sjablonenbibliotheek bij de hand en dan kun je in korte tijd mooie stroomdiagrammen maken geheel naar eigen wens! Het voordeel is dat het erg eenvoudig is in het gebruik en dat komt door de eenvoudige interface. Er is ook een eenvoudige versleepfunctie en dan kun jij dus snel mooie diagrammen maken in Lucidchart.

stroomschema maken programma lucidchartEen ander voordeel is dat het cloudgebaseerd is en dan is installatie of downloaden niet eens nodig. Je kunt overal werken waar je maar wil en ook op ieder apparaat wat jij fijn vindt of net voor handen hebt. Het programma is dan ook echt gemaakt om samen te werken. Teamwork wordt hierdoor ook een stuk eenvoudiger. Iedereen zal op een lijn blijven en daar heeft iedereen binnen het bedrijf wat aan!

Je kunt zelfs nog diagrammen die gemaakt zijn in Gliffy, Visio of OmniGraffle importeren in Lucidchart. Je gaat dan gewoon verder waar je gebleven was alleen met nog betere functies om het nog beter te visualiseren. Volgens de experts van OnlineReviews.be is LucidChart de beste keuze – en ook wij zijn echt wel fan!

Stroomschema maken met Gliffy, Visio of OmniGraffle

Een stroomschema maken veel mensen met een van de volgende programma’s: Gliffy, Visio of OmniGraffle. Het is heel persoonlijk welk programma je fijn vindt om mee te werken en het hangt er ook vanaf hoe uitgebreid je het wil maken. Maar met name Visio is erg populair en wordt in de praktijk nog erg veel gebruikt.

Stroomschema in Word maken

Microsoft Word Icoon FlowchartAls je liever geen ander programma wil gebruiken dan Word, dan is dat niet erg want ook daarin kun jij een stroomschema maken. Hoe gaat het in zijn werk?

  • Je zorgt dat je Word op je pc of laptop hebt staan en opent dan een leeg document.
  • Vanaf nu kun jij vormen toevoegen via Vormen of via SmartArt.
  • Een tekst toevoegen is een goede vervolgstap want dan kun jij de processen verduidelijken.
  • Relaties tussen vormen kun je weergeven middels lijnen die je weer toe kunt voegen.
  • Lijnen en vormen kun je zelf formatteren in de gewenste stijl en zo kun je je eigen stroomschema geheel naar wens samenstellen.

Dus wil jij een stroomschema maken, kom er dan achter welk programma er bij je past en oefen een paar keer. Je hebt het dan zo onder de knie (of gebruik een handleiding) en dan kun jij steeds sneller een mooi stroomschema realiseren voor de afdeling, voor een werkproces, een offerte aanvraag, samenwerking of een productontwikkeling, net wat nodig is. Wat een stroomschema kan op veel manieren worden gebruikt en geeft vaak veel inzicht, net hetgeen wat je nodig hebt om nog beter te produceren.